(Onderhouds)tips


 

Bobike bekleding

 

De voorkant van de kussentjes zijn gemaakt van sterk, waterdicht zeil. De vulling bestaat standaard uit 1cm dikke wattine. De achterkant van het kussentje is gemaakt van transparant, waterdicht zeil en afgewerkt met klittenband op diverse plaatsen zodat het kussentje gemakkelijk bevestigd kan worden aan het fiets-Helaas zijn niet alle versies van de Bobike stoeltjes precies hetzelfde qua plaatsen van bevestiging van het klittenband. Het kan dus voorkomen dat het klittenband van het kussentje niet helemaal op de juiste plaats bevestigd zit. Je kunt dit oplossen door het klittenband voorzichtig los te trekken en te verplaatsen naar de juiste plek.
De windschermflap is dubbelzijdig, dus zowel aan de voorkant als aan de achterkant mooi!

Ondanks het feit dat het zeil waterdicht is, kan het gebeuren dat er vocht in de vulling van het kussentje terecht komt. Belangrijk is om het kussentje na een bui goed te drogen (eventueel op de kachel) en om de fiets met kussentje(s) niet buiten te laten staan. Op den duur gaat het weer er dan in zitten en dat is natuurlijk zonde!

Mooitjes streeft ernaar om de kussentjes voor je Bobike zo netjes mogelijk af te leveren. Om de prijs laag te houden, is de zijnaad afgewerkt met 1 stiknaad. Mocht je een luxere afwerking wensen (zoals bijvoorbeeld een bies) dan is dit altijd mogelijk (tegen een meerprijs). Geef je wensen in het opmerkingenvak door en je krijgt altijd antwoord.

 

Ook is het mogelijk om een extra laag vulling in het kussentje te laten maken. Het kussentje wordt hierdoor iets minder strak qua look, maar is wel nóg iets zachter dan het standaard kussentje. Ook in dit geval kun je je wensen doorgeven in het opmerkingenvak.

 

Heb je nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze informatie en tips? Stel ze gerust via info@mooitjes.nl

 

Stokke Tripp Trapp kussenset/newbornhoes 100% katoen

 

Was de kussenset altijd eerst even op koud. Zo blijven de kleuren langer mooi. Hierna kun je de set wassen op 40 graden. Liever niet strijken of op lage temperatuur (de vulling vindt strijken niet zo leuk). Nooit strijken op een applicatie! Op borduursel kan wel gestreken worden.

 

Stokke Tripp Trapp kussenset/newbornhoes geplastificeerd/gecoat katoen

 

Deze stof is waterdicht en daardoor afneembaar met een doekje. Mocht het echt nodig zijn de set te wassen, kun je deze in een badje onderdompelen en schoonmaken. Niet wringen en goed laten drogen! Zitten er vlekken op die je er niet meer uitkrijgt (zoals tomatenvlekken?). Geef de set eens een zonnebadje (niet te lang!). Zonlicht wil nog wel eens vlekken verwijderen!

 

Speenkoord

 

De speenkoordjes worden gemaakt conform de EU veiligheidsnorm.
Toch is het belangrijk dat u de volgende veiligheidstips altijd in acht neemt:

* Gebruik een speenkoord nooit in bed. Hiervoor kun je beter een speendoekje gebruiken.
* Laat je kindje het speenkoord niet als speelgoed gebruiken.
* Check regelmatig of alle onderdelen van het speenkoordje nog goed vast zitten.

 

Het speenkoord kun je wassen in een waszakje, op 40 graden (eerst koud wassen!)

 

Babboe bekleding

 

Deze bekleding is gemaakt van waterdicht materiaal, waardoor alles afneembaar is met een doekje. Laat echter de bekleding niet door en door in de regen staan. Hierdoor kan er uiteindelijk schimmelvorming optreden!

 

Baby- & Kinderkleding

 

Was de kleding altijd eerst op koud. Vervolgens volg je de wasvoorschriften op het etiket in de kleding.

 

Overige artikelen van 100% katoen

 

Hiervoor geldt: altijd eerst op koud wassen. Hierna is het artikel wasbaar op 40 graden.

 

Heb je vragen over een ander artikel in mijn shop? Of heb je zelf tips waarvan jij denkt dat ze ertussen horen? Schroom niet en stuur een mail naar info@mooitjes.nl